Ελλάδα, η χώρα του άρπα κόλλα!

Ελλάδα , χώρα του άρπα κόλα!!


Πράγματι η νέα γενιά των Ελλήνων έχει φάει πολύ πρόλογο και παραμύθι, ότι δήθεν είμαστε ανώτεροι από άλλες χώρες, ότι εδώ περνάμε πολύ καλά και πουθενά αλλού δεν περνάς καλά, ότι όλοι οι υπόλοιποι λαοί είναι λίγο μυστήριοι και δεν μας καταλαβαίνουν. Είναι λίγο κρύοι και λιγότερο εκφραστικοί επειδή δεν καπνίζουν εκεί που απαγορεύεται, επειδή σέβονται τον πεζό, επειδή δεν ενοχλούν με τις δυνατές φωνές τους στην ταβέρνα τις υπόλοιπες παρέες!


Δυστυχώς η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και είναι μέσα στο βούρκο με το κεφάλι. Όμως κάτι θα πρέπει να πουν και οι πολιτικοί για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Κάτι θα πρέπει να προβάλλουν για να μην γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Κάτι θα πρέπει να μας καθησυχάσει για να μην επαναστατήσουμε!


Και ξέρετε τι είναι αυτό; Πέρα από τις προκαταλήψεις που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι η προγονολατρία! Είμαστε λέει οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ήταν πολύ σπουδαίοι και για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε περήφανοι! Κατ αρχάς δεν είμαστε αμιγείς απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων γιατί μας κατέκτησαν οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες ποτέ δεν απελευθερώθηκαν. Το αντίθετο μάλιστα. Ιδρύθηκε ο ελληνορωμαϊκός και μετέπειτα βυζαντινός πολιτισμός. Ακόμη, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν πολιτισμό, τον οποίο οι σύγχρονοι κάτοικοι της Ελλάδας δεν έχουν μελετήσει, δεν τον προστατεύουν και στη χειρότερη περίπτωση τον ξεπουλούν!


Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό ύστερα από 1000 χρόνια, όταν δηλαδή η αυτοκρατορία των ΗΠΑ-Αγγλία-Γερμανία-Ελβετία καταρρεύσει, τότε θα τους καθησυχάζουν για την παρακμή τους, εξιστορώντας τους πώς κυριαρχούσαν στον κόσμο το έτος 2010!


Επίσης τρώμε καθημερινά το παραμύθι ότι είμαστε καλύτερα από τους γείτονές μας Τούρκους, Βούλγαρους και Αλβανούς. Αυτό γίνεται για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να περνάνε οι πολιτικοί, οι μεγαλοεκδότες, οι πετρελαιοπαραγωγοί και οι βιομήχανοι τους δικούς τους νόμους, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.


Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που έρχονται οι ξένοι επιθεωρητές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προβάλλονται βίντεο που δείχνουν ότι οι “κακοί” τούρκοι θέλουν να πάρουν ελληνικό έδαφος!


Ας συγκριθούμε με την Ισπανία που είναι μία χώρα με παρόμοια οικονομικά προβλήματα με την Ελλάδα και με αντίστοιχα κακή οικονομία.


Τι βλέπουμε εκεί; Ωραία πεζοδρόμια, ωραίοι δρόμοι χωρίς κίνηση, ποδηλατόδρομους παντού, λουλούδια στα πάρκα, ωραία αισθητική, καμία φθορά σε δρόμους, παγκάκια και κτίρια. Γιατί γίνεται αυτό; Μήπως εκεί δεν έχουν φθορές; Εχουν και παραέχουν! Αλλά οι άνθρωποι τις επιδιορθώνουν και τις βελτιώνουν. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που άπαξ και γίνει ένα έργο παύουν όλοι να ασχολούνται με αυτό!


Φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα ότι στην Ισπανία, που έχουν αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα με εμάς, έχουν αναπτύξει πολύ καλές υποδομές και είναι όλα καλοβαλμένα και καλοδιατηρημένα!


Για να πάμε στις παραλίες τους. Είναι χωρίς δυνατή μουσική, είναι πολύ καλά οργανωμένες και με καλό οδικό δίκτυο. Δηλαδή έχουν ναυαγοσώστη, παγκάκια κάτω από τα δέντρα, ποδηλατόδρομους, κολονάκια για να διαχωρίζουν την παραλία από τον δρόμο, δωρεάν ομπρέλα για ίσκιο και δωρεάν ξαπλώστρα. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι λογικοί και οργανωμένοι.


Τα μνημεία στην Ισπανία:

Είναι καλοδιατηρημένα, γίνονται συχνές ανακαινίσεις και συνεχώς αξιοποιούνται όλο και περισσότερο τουριστικά. Θα έλεγα ότι συνεχώς δημιουργούν νέα αξιοθέατα και προσπαθούν να αναδείξουν τα παλιά!


Στα ξενοδοχεία της Ισπανίας και συγκεκριμένα της Βαρκελώνης:

έχουν καλή τιμή για τις ανέσεις που προσφέρουν. Είναι πολύ ευγενικοί, φιλικοί και τους νοιάζει πραγματικά να μείνεις ευχαριστημένος από τη διαμονή σου, γιατί τους νοιάζει η υστεροφημία τους και τα καλά λόγια που θα πεις στους φίλους σου.


Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης βρίσκεται κοντά στην πόλη και έχει εύκολη πρόσβαση. Επίσης η συχνή συγκοινωνία που το συνδέει με το κέντρο της πόλης το κάνει ακόμη πιο προσιτό. Τέλος τα καινούργια λεωφορεία με κλιματισμό και θέσεις για τις αποσκευές είναι ιδανικά για τη διαδρομή. Αλλά και η τιμή των εισιτηρίων είναι πολύ καλή!


Για την Ελλάδα δεν θα πω πολλά... Όποιος έχει ζήσει εδώ γνωρίζει ότι τα παραπάνω βρίσκονται σε αντίθεση με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα.


Τα πρώτα σκουπίδια που συναντάει κανείς βρίσκονται αμέσως έξω από το ελληνικό αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες λακούβες στο δρόμο βρίσκονται στο δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη. Όσο για τα μέσα μεταφοράς; Αργή επικοινωνία πόλης – αεροδρομίου, ταξιτζήδες άρπα κόλες που δεν κόβουν αποδείξεις και σε παίρνουν παραπάνω χρήματα για τη διαδρομή!


Ωραία μέρη που δεν τα αξιοποιούμε! Αρχαία που τα διαβρώνει η βροχή. Να ξέρετε όμως ότι το ωραίο είναι αντικειμενικό. Οι ξένοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ ωραία μέρη. Αν δεν τα αξιοποιήσουμε εμείς είναι σίγουρο ότι θα τα αγοράσουν και θα τα αξιοποιήσουν αυτοί! Και εμείς καθόμαστε και ακούμε παραμύθια για αρχαίους Έλληνες και δεν κοιτάμε το παρόν.


Όσο για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τι να πω;

Ότι έχει μόνο δύο διαδρόμους για να γίνεται η ανάκτηση των αποσκευών και γίνονται συνεχώς μπερδέματα από τους υπαλλήλους; Ότι δεν έχει τις υποδομές για να στηρίξει το 1,5 εκατομμύρια των κατοίκων της; ότι δεν έχει τις υποδομές για να στηρίξει και τον τουρισμό της βόρειας Ελλάδας και της Χαλκιδικής;


Τι χρειάζεται να γίνει λοιπόν;


Πρέπει να δοθούν χρήματα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη δημιουργία αεροδρομίων και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, ιδιαίτερα αυτών που είναι κοντά σε τουριστικά ενδιαφέροντα.


Πρέπει να απολυθούν άμεσα αυτοί που δεν κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό και ευγένεια.


Χρειάζεται να δοθούν χρήματα στην πόλη για την ανάπτυξη υποδομών με σεβασμό στον πεζό


Να αξιοποιηθούν τα αξιοθέατα που ήδη έχουμε και να προσθέσουμε και καινούργια. Για παράδειγμα θα ήταν μαγευτική η σύνδεση της άνω πόλης με τελεφερίκ με το κέντρο της πόλης! Θα προσέφερε κάτι καινούργιο, ρομαντικό με ωραία θέα και μία εύκολη σύνδεση των δύο σημείων για τη μετακίνηση του κόσμου.


Το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί και οι πόλεις να απλωθούν ώστε να αναλογούν λιγότεροι κάτοικοι άρα και αυτοκίνητα ανά τετραγωνικό της πόλης. Επιτέλους είναι μεγάλη κοροϊδία πόλεις με 14 εκατομμύρια κατοίκους όπως το Παρίσι να μην έχουν κυκλοφοριακό πρόβλημα και να έχει η Θεσσαλονίκη με πληθυσμό 1 εκατομμύριο!


Ακόμη θα ήταν όμορφο και θα αναδείκνυε την αισθητική της πόλης να γίνει παραλία με αμμουδιά μέσα στην πόλη και να διασφαλίσουμε ότι το νερό είναι κατάλληλο για μπάνιο. Για παράδειγμα στην Κρήνη και στην Αρετσού θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε την ιδέα. Χρειάζεται όμως και καλός βιολογικός καθαρισμός των αποβλήτων της πόλης.


Επίσης πολύ σημαντικό είναι η δημιουργία ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων μέσα στην πόλη. Ο σεβασμός στον πεζό και στον ποδηλάτη αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής της πόλης. Μειώνει τα καυσαέρια και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Επίσης τους γυμνάζει και ομορφαίνει την καθημερινότητά τους. Επίσης οδηγεί και σε μερική λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος.