Η δημοκρατία σήμερα

Πόση δημοκρατία έχουμε σήμερα;

Όλοι σήμερα μιλούν για τη δημοκρατία. Απαίτηση των καιρών είναι περισσότερη δημοκρατία, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όμως πάνω στη δημοκρατία επιδρά ο πλούτος. Αυτοί που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, θέλουν και να έχουν μεγαλύτερη επιρροή και στη δημοκρατία.

Οι επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη κερδοφορία είναι :Η κατασκευή και το εμπόριο όπλωνΗ εφεύρεση και το εμπόριο φαρμάκωνΗ παράνομη παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικώνΗ εξαγωγή και εμπορία του πετρελαίου και άλλων πηγών ενέργειας

Αυτές οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επηρεάσουν τη δημοκρατία και τελικά να κυβερνήσουν τον κόσμο!

Άμεση δημοκρατία στην εποχή μας δεν υπάρχει, τουλάχιστον με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Στην αρχαία Αθήνα μαζευόταν όλοι στην εκκλησία του Δήμου και εξέφραζαν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια ψήφιζαν όλοι οι Αθηναίοι πολίτες για τα παραπάνω ζητήματα.

Φυσικά και η αρχαιοελληνική δημοκρατία είχε προβλήματα και ατέλειες. Βασική ατέλεια είναι η ύπαρξη ελεύθερων και σκλάβων. Οι ελεύθεροι είχαν πολιτικά δικαιώματα και οι σκλάβοι όχι. Αυτό είναι κάτι απαράδεκτο! Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η ύπαρξη σκλάβων.

Εμείς εκλέγουμε αντιπροσώπους. Τον αντιπρόσωπο τον επιλέγεις επειδή έχει προβληθεί σωστά από τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πχ ραδιόφωνο, εφημερίδες, τηλεόραση) και έχει διαφημιστεί σωστά. Επειδή περιμένεις ρουσφετικά οφέλη από αυτόν. Συνήθως αυτόν που ψηφίζεις για βουλευτή δεν τον ξέρεις προσωπικά.

Άρα δεν εκλέγεις τον καλύτερο υποψήφιο, αλλά τον καλύτερα διαφημιζόμενο υποψήφιο και αυτόν που υπόσχεται τις μεγαλύτερες παροχές. Εδώ παρεμβαίνουν οι μεγάλες εταιρίες και με πολύ χρήμα στηρίζουν τους υποψήφιους που θέλουν. Όταν αργότερα αυτοί εκλεγούν στην κυβέρνηση, θα υπακούσουν στα αιτήματα των εταιριών.