Τα νέα οικονομικά μέτρα και το ΔΝΤ. Πώς θα αντιδράσουμε και ποιά λύση υπάρχει χωρίς να υποβαθμίσουμε τη ζωή μας;

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι επινοήθηκε μια κρίση της ελληνικής οικονομίας για να μπορέσουν να την κατακτήσουν οικονομικά πολυεθνικές εταιρίες, τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εμφανίζονται ως σωτήρες που θα μας δανείσουν χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα μας υποδουλώνουν σε μια οικονομική σκλαβιά δίχως προηγούμενο.

 

Τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το μόνο που θέλουν να πετύχουν είναι να μας εξαθλιώσουν και να κλέψουν ένα μέρος από τα εισοδήματά μας για την γερμανική τράπεζα, τη γαλλική τράπεζα, την goldman sachs, την standard and poor, την αγγλική τράπεζα και γενικά όλους τους κερδοσκόπους της γης. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που ελέγχουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι οι παραπάνω οργανισμοί.

 

Η κρίση είναι τεχνητή. Ένα μεγάλο ψέμα… Όπως ψέμα ήταν η καταστροφή των δίδυμων πύργων της αμερικής από τους αεροπειρατές. Στην πραγματικότητα την πτώση των πύργων την προκάλεσαν οι μυστικές υπηρεσίες με σκοπό να πειστεί η κοινή γνώμη για να γίνει πόλεμος στο Αφγανιστάν. Με αυτό τον τρόπο οι Αμερικάνοι προστατεύουν τις φυτείες οπίου από το οποίο παράγεται η ηρωΐνη. Άρα στην ουσία οι πύργοι έπεσαν προς όφελος των εμπόρων όπλων και των εμπόρων ναρκωτικών!

 

Ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε προς όφελος των εταιριών πετρελαίου και τον έλεγχο της παραγωγής πετρελαίου.

 

Και ας έρθουμε στο παρόν. Όπως φαίνεται η διακυβέρνηση της χώρας έχει περάσει στα χέρια των τραπεζών. Για τις τράπεζες βρέθηκαν 28 δισεκατομμύρια ευρώ, παρόλα τα άδεια ταμεία του κράτους, σε μία μέρα. Αυτά τα λεφτά δεν βρέθηκαν ποτέ σε 20 χρόνια μεταπολίτευσης για την υγεία και την παιδεία του κόσμου.

 

Επίσης, οι τράπεζες σημειώνουν αυξανόμενα κέρδη κάθε χρόνο. Δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο που θα έθιγε την κερδοφορία τους. Μεταβάλλουν την πολιτική της κυβέρνησης προς όφελός τους.

 

Δηλαδή όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα δανεικά, δεν δανείζεται παραπάνω! Δεν φορτώνεται με καινούργια χρέη! Είναι φαύλος κύκλος! Δεν συμφέρει τους Έλληνες να δανειζόμαστε παραπάνω χρήματα! Τότε γιατί το κάνουμε;

 

Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα είναι θετικό, διότι θα απαλλαγεί ο Έλληνας από τα δάνειά του, αλλά οι τράπεζες θα χάσουν χρήματα γιατί όλοι θα πάρουν τα λεφτά τους από αυτές λόγω έλλειψης αξιοπιστίας. Γι αυτό το λόγο δεν έχουμε χρεοκοπήσει ακόμη. Για να κερδίσουν οι τράπεζες όσα μπορούν παραπάνω!

 

Το χρέος της Ελλάδας είναι 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν φορολογηθούν οι τράπεζες, τα κέρδη του χρηματιστηρίου, επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα από εξοπλισμούς, από μίζες, από την κλοπή των δημόσιων ταμείων, φορολογηθούν οι παράκτιες εταιρίες, δηλαδή αυτές που με παραθυράκια του νόμου δεν φορολογούνται καθόλου για τα κέρδη τους, δώσουν τα χρήματα που πήραν πίσω οι ποδοσφαιρικές ομάδες, πληρώσουν αυτά που τους αναλογούν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τράπεζες, η εκκλησία, οι πετρελαϊκές εταιρίες, πληρώσουν και αυτοί που χρωστάνε στο ελληνικό κράτος, τότε θα καλυφθεί αυτό το ποσό.

 

Οι πολιτικοί σήμερα έχουν καταντήσει μαριονέτες των τραπεζών και όλων των παραπάνω. Γιατί όλοι οι παραπάνω αρνούνται να πληρώσουν και προτιμούν να χάσει η χώρα την εθνική της ανεξαρτησία και να την κυβερνούν κερδοσκόποι από την Αμερική. Πόσο αστείο είναι … Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τη στιγμή που τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων πήγαιναν για τη στήριξη των τραπεζών!

 

Θα μας ξεζουμίζουν όσο εμείς δεν θα μιλάμε. Αν δεν μιλήσουμε και δεν αντιδράσουμε θα μας εξαθλιώσουν. Αν αντιδράσουμε και ελπίζω να αντιδράσουμε, τότε θα χρεοκοπήσει το κράτος. Θα απαλλαγούμε από ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας. Οι τράπεζες πιστεύω ότι θα βρουν ευκαιρία να μας κλέψουν τα χρήματα, γιατί πριν χρεοκοπήσουμε θα τα έχουν μεταφέρει εκτός Ελλάδος και μετά τη χρεοκοπία θα μας πουν ψέματα ότι δεν έχουν χρήματα!

 

Υπάρχει λύση σε όλα τα παραπάνω; Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

 

Αν χρεοκοπούσαμε και δεν πληρώναμε κανέναν; Είναι μια άμεση λύση. Και δεν θα χρειαζόταν να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο.

 

Αν πάλι μας ανάγκαζαν να πληρώσουμε το χρέος, να τυπώναμε δραχμές και να τους πληρώναμε την ίδια μέρα όλο το ποσό. Και πάλι δεν χρειάζεται να υποβαθμίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο.

 

Και πώς λέω με τόση ευκολία να μην πληρώσουμε τους δανειστές μας; Διότι αυτοί δεν είναι δανειστές αλλά τοκογλύφοι. Τόσο καιρό σίγουρα γνώριζαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Σε μικρότερο επίπεδο η τράπεζα πριν δανείσει χρήματα ζητάει υποθήκες και εγγυητή πριν χορηγήσει ένα δάνειο. Σε επίπεδο κρατών σίγουρα ψάχνουν πολύ περισσότερο πριν χορηγήσουν ένα δάνειο στην Ελλάδα.

 

Ήξεραν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι κακή. Παρόλα αυτά συνέχισαν να μας δανείζουν. Εκ του πονηρού. Πρώτον για να αγοράσουμε τα οπλικά μας συστήματα από αυτούς, άρα τα χρήματα επέστρεφαν στους ίδιους, και δεύτερον γιατί γνώριζαν ότι θα χρειαζόταν να ξαναδανειστούμε από αυτούς για να πληρώσουμε το πρώτο δάνειο που μας έδωσαν. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε μόνιμα εξαρτημένοι από την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την goldman sachs, την jp morgan και τους υπόλοιπους κερδοσκόπους που δεν αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους.

 

Επίσης, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγονται τα νέα χρήματα. Δηλαδή σήμερα το τραπεζικό σύστημα έχει επιβάλλει τους κανόνες του. Το χρήμα τυπώνεται στην Ευρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα και όχι σε κρατικό φορέα. Άρα ελέγχει την παραγωγή των χαρτονομισμάτων.

 

Ακόμη για να δημιουργηθεί νέο χρήμα πρέπει να συναφθεί ένα δάνειο. Η υπόσχεση ότι θα τα πληρώσουμε με τόκο είναι ικανή να δημιουργήσει νέο χρήμα. Άρα το χρήμα παράγεται όταν παράγεται νέο χρέος.

 

Φυσικά δεν είναι νόμος της φύσης να παράγεται έτσι το χρήμα. Είναι επινόηση του ανθρώπου και μάλιστα αυθαίρετη. Δηλαδή σήμερα το χρήμα δεν αντιστοιχεί σε υλικά αγαθά. Αντιστοιχεί μόνο σε χρέος. Δεν αντιστοιχεί σε υποδομές, ούτε σε πληθυσμό.

 

Μερικά παραδείγματα. Σήμερα, όσο αυξάνεται ο πληθυσμός μιας χώρας δεν αυξάνονται καθόλου και τα χρήματα που έχει. Αν μια χώρα έχει 100 € και 100 κατοίκους, δεν πρόκειται να γίνει πιο πλούσια αν γεννηθούν ακόμη 50 κάτοικοι. Απλά θα πρέπει να μοιράσει τα ίδια χρήματα σε λιγότερα άτομα και να γίνουν όλοι πιο φτωχοί.

 

Έτσι όμως το χρήμα δεν εξυπηρετεί το βασικό λόγο για τον οποίο βγήκε. Τις συναλλαγές μεταξύ των ανθρώπων. Όσο περισσότεροι άνθρωποι, τόσο περισσότερες συναλλαγές και τόσο περισσότερο χρήμα θα πρέπει να κυκλοφορεί για να τις καλύψει. Άρα για να ανταποκριθεί το χρήμα στο ρόλο του θα πρέπει να αυξάνεται, όσο αυξάνεται ο  πληθυσμός μιας χώρας.

 

Ακόμη τα χρήματα μιας χώρας δεν αντιστοιχούν στις υποδομές της χώρας. Δηλαδή αν μια χώρα έχει σχολεία, νοσοκομεία, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους κτλ δεν επηρεάζουν καθόλου το πόσα χρήματα έχει αυτή η χώρα. Αυτό είναι λάθος, διότι τα χρήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν και στις υλικές αξίες μιας χώρας.

 

Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να χτίσουμε ένα σπίτι για να ζήσουμε και δεν έχουμε το κεφάλαιο. Θα πρέπει να δανειστούμε χρήματα και μετά να τα ξεπληρώσουμε με τόκο. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί τα χρήματα μιας χώρας δεν εξαρτώνται από τις υποδομές της. Αν μια χώρα είχε χρήματα ανάλογα με τις υποδομές της, θα μας έδινε τα χρήματα να χτίσουμε το σπίτι και δεν θα ζητούσε ποτέ να τα πληρώσουμε πίσω. Διότι με το σπίτι που μόλις χτίσαμε, δημιουργήσαμε καινούργια αξία μέσα στο κράτος και αυτή αντιστοιχεί στα χρήματα που μας δάνεισε. Μόλις κάναμε το κράτος πλουσιότερο.

 

Συμπερασματικά,

 

ü      Όλες οι χώρες του κόσμου χρωστάνε. Πού χρωστάνε όλες οι χώρες; Σε ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτές είναι η απάντηση. Δεν χρωστάμε σε άτομα που ζουν σε άλλο πλανήτη! Δηλαδή είναι μερικά άτομα σε κάθε χώρα που ξεζουμίζουν τους υπόλοιπους και δεν τους αφήνουν χρήματα για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, εργασία και έτσι αυξάνεται η εγκληματικότητα. Τώρα στην Ελλάδα θα χρωστάμε σε άτομα που ζουν στην Αμερική και την Ευρώπη και ελέγχουν χρηματοοικονομικές εταιρίες και τράπεζες. Για να βγάζουν αυτοί οι λίγοι υπερκέρδη, θα υποφέρουμε όλοι οι Έλληνες!

 

ü      Όσο η παραγωγή νέου χρήματος βασίζεται στο χρέος, θα είμαστε διαρκώς χρεωμένοι και αγχωμένοι, γιατί θα χρωστάμε διαρκώς.

 

ü      Αν η παραγωγή νέου χρήματος αναλογεί στην αύξηση του πληθυσμού, τα υλικά αγαθά μιας χώρας, τις υπηρεσίες της και την αύξηση των υποδομών, τότε θα είμαστε όλοι ξέγνοιαστοι, διότι θα υπάρχουν αρκετά χρήματα για όλους και δεν θα υπάρχει κανένας άνεργος. Οτιδήποτε εργασία και να κάνει κάποιος θα επιτρέπει στο κράτος να παράγει νέο χρήμα και με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν αρκετά χρήματα μεταξύ  μας (ρευστότητα στην αγορά). Ειδικά αν κατασκευάζει κάτι θα παίρνει τα χρήματα από το κράτος και δεν θα χρειάζεται να τα αποπληρώνει. Θα μπορεί φυσικά να πουλήσει την κατασκευή του.

 

ü      Μέχρι τώρα η σειρά των γεγονότων της ελληνικής οικονομίας είναι η εξής:

 

Συναλλαγή με χρηματοπιστωτικές εταιρίες όπως είναι η goldman sachs, standard and poor, fitch, jp morgan, οι οποίες κάλυπταν το μεγάλο χρέος της Ελλάδας. Τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο βήμα όπου αυτοί που μας κάλυπταν, αποφάσισαν να μας αποκαλύψουν. Στο τρίτο βήμα θα μας κυβερνήσουν και στο τέταρτο βήμα θα μας ξεζουμίσουν και θα μας εξαθλιώσουν. Εκτός και αν βγούμε από αυτό το στημένο σύστημα!

 

ü      Δεν ξεχνάμε ότι η λέξη χρέος σημαίνει ότι σε κυβερνάνε αυτοί που σε δανείζουν.

 

ü      Δάνειο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σημαίνει ότι σε κυβερνούν οι Γερμανοί τραπεζίτες.

 

ü      Δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημαίνει ότι σε κυβερνούν οι Αμερικανοί τραπεζίτες.

 

ü      Μόνο με τη σωστή ενημέρωση θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε σωστά όσα μας λένε στην τηλεόραση και να αντιδράσουμε με τον πιο εύστοχο τρόπο!