Η αλλοτρίωση ενός ιατρού

Τι είναι η αλλοτρίωση; Να γίνει κάποιος κάτα άλλο από αυτό που έπρεπε να είναι.

Νιώθω για άλλη μια φορά πως το περιβάλλον μου και το σύστημα προσπαθεί να με αλλοτριώσει. Κατ’ αρχάς το σύστημα σε ενσωματώνει και σε αλλοτριώνει χωρίς να το καταλάβεις. Μας το είχε πει ένας καθηγητής στο Γυμνάσιο, αλλά τότε δε μπορούσα να καταλάβω τι εννοεί. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω…

Χθες έγραφα φάρμακα. Ήμουν πίσω από ένα παραθυράκι για να συνεχίσω ένα σύστημα καταγραφής μηνιαίων φαρμάκων, που δεν το υποστηρίζω. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για να ελέγξω, που δεν τους υποστηρίζω.

Επίσης βρέθηκα στη θέση που δεν ήθελα: του υπαλλήλου – γραφιά – τυπολάτρη, που όλοι περιμένουν να ολοκληρώσει γρήγορα την εργασία του.

Γενικά στις παρέες, θέλω να πω αυτά που σκέφτομαι και να κάνω χαβαλέ. Πάντα ήμουν έτσι… θέλω να πω αυτά που σκέφτομαι και να βγάλω το γέλιο και τον χαβαλέ που αισθάνομαι.

Φυσικά πρέπει να γίνεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην ενοχλεί τους άλλους και να μην αφήνει πολλά περιθώρια παρεξήγησης. Στο χαβαλέ πάντως έχει πολλά περιθώρια παρεξήγησης, ειδικά από κάποιον που δεν έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία. Και όταν σκέφτομαι κάτι αστείο, τότε θέλω να το πω.

Και γενικά σκέφτομαι αστεία πράγματα. Όχι επειδή διακωμωδώ την πραγματικότητα, ούτε διότι είμαι χαζοχαρούμενος και αφελής. Απλώς μου αρέσει να κάνω πιο ευχάριστη την ώρα μου και είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος.

Απλά δε μου αρέσει η αλλοτρίωση!