Συμβουλές οδήγησης για καλύτερη οδηγική νοοτροπία

Οι συμβουλές οδήγησης βελτιώνουν την αρχική οδηγική νοοτροπία.

1. Το αυτοκίνητο δεν χωράει παντού! Δεν είναι ποδήλατο

2. Πιο σημαντικό από τον μηχανικό χειρισμό του αυτοκινήτου είναι η απόκτηση της σωστής νοοτροπίας που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τον κίνδυνο και τις επικίνδυνες καταστάσεις.

3. Δεν προσπερνάμε νταλίκες σε στροφές. Δεν πατάμε γκάζι σε στροφές. Γενικά ρυθμίζουμε την ταχύτητα πριν μπούμε σε μια στροφή ώστε να είναι η κατάλληλη για να στρίψει το αυτοκίνητο δίχως να νιώσουμε φυγόκεντρο δύναμη που τείνει να μας μετακινήσει από το κάθισμα.

4. Το γκάζι και το φρένο σε ένα αυτοκίνητο χρειάζονται μόνο και μόνο για να ρυθμίσουν τα μικροδευτερόλεπτα της οδήγησης. Δηλαδή, να δώσεις με το φρένο λίγα δευτερόλεπτα σε αυτόν που προσπερνάει από το αντίθετο ρεύμα για να ολοκληρώσει την προσπέραση. Ή να κερδίσεις με το γκάζι λίγα δευτερόλεπτα ώστε να καταφέρεις να προσπεράσεις εσύ χωρίς να κινδυνεύεις από την κίνηση του απέναντι ρεύματος.

5. Το γκάζι και το φρένο δεν έχουν καμία επίδραση στο συνολικό χρόνο που θα κανείς για να φτάσεις στον προορισμό σου. Είναι μια ψευδαίσθηση!! Αν ξεκινήσεις με φυσιολογική ταχύτητα, όσο γκάζι και να πατήσεις δεν καλύπτεις τη διαφορά αν ξεκινήσεις 30 λεπτά αργότερα! Ή αν σε πιάσει ένα φανάρι και σταματήσεις από τα 140 χλμ/ώρα, θα φτάσεις αργότερα από το να έτρεχες με 100 χλμ/ώρα και να μη σε έπαινε το φανάρι.

6. Αν τρέχεις σαν τρελός, η διαφοράς στο χρόνο άφιξης σε σχέση με τη φυσιολογική για το δρόμο ταχύτητα είναι το πολύ 15 λεπτά! Ο κίνδυνος όμως στον οποίο υποβάλλεις τον εαυτό σου είναι πολύ μεγάλος!

7. Αν βρεις άδειο δρόμο διπλό για το ρεύμα σου, καθαρό, στεγνό, ευθύ, έχεις ορατότητα, είναι ημέρα, δεν έχει κίνηση, τρέξε όσο θες. Να τρέχεις όμως μόνο εκεί που μπορείς. Ασφάλεια δε σημαίνει να μην τρέχεις ποτέ. Ασφάλεια σημαίνει να μην τρέχεις εκεί που υπάρχουν κίνδυνοι και να τρέχεις εκεί που μπορείς.

8. Να μην τρέχεις σε κίνηση, να μην κολλάς στο μπροστινό αυτοκίνητο, να αφήνεις άνετες αποστάσεις και να μην τρέχεις σε στροφές.

9. Τη νύχτα να τρέχεις τόσο, όσο να μπορείς να αντιδράσεις στο δρόμο τον οποίο βλέπεις μπροστά σου.

10. Κάθε ταξίδι που ολοκληρώνεις να το σκέφτεσαι με ηρεμία αργότερα. Να θυμάσαι τις επικίνδυνες σχετικά καταστάσεις που πέρασες για πρόκληση ατυχήματος, και να προσπαθείς την επόμενη φορά να αλλάξεις την οδηγική σου συμπεριφορά, ώστε να μην ξαναβρεθείς σε παρόμοια περίπτωση. Παράδειγμα: είσαι σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης και προσπερνάς ενώ έρχεται αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα. Περνάτε και οι τρεις αν αλλάξει πορεία το αυτοκίνητο του αντίθετου ρεύματος. Αλλά γιατί να βασιστείς στον απέναντι να αλλάξει πορεία για να μην τρακάρετε; Γιατί να περνάς και να προσπερνάς σε μικρή απόσταση από τα άλλα αυτοκίνητα; Ας περιμένεις όταν δεν θα έχει κίνηση από το αντίθετο ρεύμα.

11. Η ψυχολογική πίεση είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Όταν οδηγείς, δεν πρέπει να βιάζεσαι και να πιέζεσαι για κανένα λόγο. Έχω προσέξει ότι όταν έχω αυτοκίνητα από πίσω μου να περιμένουν να προσπεράσω και να «κολλάνε» από πίσω μου, τότε προσπερνάω πιο ριψοκίνδυνα απ’ όταν είμαι μόνος μου. Αυτό πρέπει να αλλάξει και τα πίσω αυτοκίνητα δεν πρέπει να επηρεάζουν καθόλου την οδηγική μου συμπεριφορά.