Πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση;


Είναι γνωστό σε όλους μάς ότι αυτές τις μέρες συζητώνται οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις. Επίσης υπάρχει και ένα αίσθημα μειονεξίας σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η κρίση είναι τεχνητή για να πληρώσουμε όλο και περισσότερα στις μεγάλες τράπεζες και πολυεθνικές και στους κερδοσκόπους.

Ποια μέτρα θα μπορούσαν να ληφθούν από μία κυβέρνηση που έχει θάρρος και προστατεύει τους πολίτες της;


Πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση;


Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα πρέπει να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το υποτιθέμενο τοκογλυφικό χρέος της.


Θα πρέπει να βγει από το νόμισμα του Ευρώ και να αρχίσει να παράγει δραχμές.


Εφόσον τις δραχμές τις παράγουμε μόνοι μας, μπορούμε να παράγουμε όσες θέλουμε χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Άρα μπορούμε να παράγουμε αρκετά χρήματα για να δώσουμε εργασία σε όλους τους ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα. Με τα χρήματα αυτά θα δώσουμε εργασία για να χτιστούν σχολεία, δρόμοι, αεροδρόμια, σπίτια, λιμάνια, αιολικά πάρκα και θα προσλάβουμε επαρκές προσωπικό σε κάθε υπηρεσία.


Θα δουλεύουν όλοι και θα έχουμε ανεργία 0%. Θα ρωτήσει κάποιος; Δεν θα δημιουργηθεί πληθωρισμός; Ο πληθωρισμός δημιουργείται όταν δίνεις παραπάνω χρήματα σε κάποιον για να γίνει η ίδια εργασία. Δεν δημιουργείται όταν δίνεις χρήματα σε κάποιον που δεν έχει να φάει.


Το νόμισμα της Ελλάδας, η δραχμή, στο εξωτερικό δεν θα έχει μικρή αξία; Ναι, θα έχει μικρή αξία. Τα εισαγόμενα αγαθά θα είναι ακριβά. Αλλά η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να γίνει αυτόνομη σε αγαθά και υπηρεσίες και να μην έχει ανάγκη πολλές εισαγωγές.


Όμως δεν θα πεινάει κανένας Έλληνας, θα έχουν όλοι εργασία και θα έχουμε ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι καθώς θα αναπτυσσόμαστε το νόμισμά μας θα αποκτά αξία σταδιακά.


Θα μας αφήσουν οι πολυεθνικές και οι τράπεζες να υλοποιήσουμε τα παραπάνω; Σίγουρα θα προβάλλουν αντιστάσεις, διότι θέλουν να είμαστε υποτελείς.Συνοπτικά τα μέτρα για να μην πληρώσουμε την κρίση!


1) Κυρήσσουμε πτώχευση και δεν πληρώνουμε κανένα δάνειο που ούτως ή άλλως είναι τοκογλυφία του τραπεζικού συστήματος.

2) Βγαίνουμε από το ευρώ και επαναφέρουμε τη δραχμή.

3) Καταργούμε τις τράπεζες με τη μορφή που έχουν σήμερα.

4) Το κράτος εκδίδει χρήματα με βάση την παραγωγή της χώρας, τις υπηρεσίες της, τα έργα υποδομής και τον πληθυσμό της.

5) Επιστρέφεται η οικονομική ενίσχυση που δόθηκε στις τράπεζες και ολόκληρη η περιουσία των τραπεζών μοιράζεται εξίσου σε όλους τους Έλληνες.

6) Μοιράζεται η Εκκλησιαστική περιουσία εξίσου σε όλους τους Έλληνες.

7) Το κράτος θα δίνει δανείζει άτοκα για την απόκτηση κατοικίας.

8) Όποιος θέλει να δανείσει χρήματα, μπορεί να το κάνει ελεύθερα.

9) Καταργείται η μονιμότητα στο δημόσιο τομέα.

10) Για να ανελιχθεί κάποιος στο δημόσιο, θεσπίζονται αντικειμενικά κριτήρια για κάθε επάγγελμα.

11) Καταργείται το χαρτί. Όλα θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα δεδομένα θα είναι διαφανή σε όλους. Με αυτά τα δεδομένα θα γίνεται η εξέλιξη και η πληρωμή των εργαζομένων.

12) Η πληρωμή των εργαζομένων θα γίνεται με ένα βασικό μισθό συν τις πραγματικές ώρες που εργάστηκαν και την πραγματική απόδοση που είχαν. Αυτό να αποδεικύεται ηλεκτρονικά από το διαδίκτυο.

13) Αυτός που δεν έχει χρήματα να πληρώσει ένα χρέος να μην πηγαίνει φυλακή αλλά να πηγαίνει ο μισός μισθός του για την αποπληρωμή του χρέους. Αν είναι άνεργος να βρίσκει κοινωνική εργασία ή αγροτική εργασία ή τουριστική και τα μισά χρήματα που θα παίρνει να δεσμεύονται για την αποπληρωμή του δανείου του.