Αιτιολογικά φάρμακα

Έχει παρατηρηθεί στις μέρες μας μία τάση των φαρμακευτικών εταιριών για παραγωγή φαρμάκων που δεν θεραπεύουν την αιτία της ασθένειας, απλά ανακουφίζουν τα συμπτώματα από αυτή.

Ειδικά σε παθήσεις όπως ο καρκίνος, το AIDS, η υπέρταση, πνευμονολογικές παθήσεις, νεφρολογικές παθήσεις, παρατηρούμε ότι οι ασθενείς γίνονται συνδρομητές σε εταιρίες φαρμάκων και αγοράζουν τα φάρμακά τους κάθε μήνα. Αυτά τα φάρμακα δεν θεραπεύουν το πρόβλημά τους, απλά τους ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Για να επιμηκυνθεί ο μέσος όρος ζωής των ασθενών, θα πρέπει αυτοί συνέχεια να λαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή.

 

Οι εταιρίες φαρμάκων επιδιώκουν την παρασκευή φαρμάκων που δεν θεραπεύουν αλλά συντηρούν στη ζωή τους ασθενείς και τους μετατρέπουν σε συνδρομητές που δίνουν κάθε μήνα χρηματική συνδρομή στην εταιρία.

 

Πολύ λίγα φάρμακα είναι αιτιολογικά. Τα αντιβιοτικά είναι τα πρώτα αιτιολογικά φάρμακα που βρέθηκαν, από τύχη, και θεραπεύουν τις λοιμώξεις από μικρόβια. Δεύτερο αιτιολογικό φάρμακο που υπάρχει είναι το αντιιικό φάρμακο για την καταπολέμηση του έρπη. Τρίτο αιτιολογικό φάρμακο είναι ένα φάρμακο που ρίχνει την πίεση σε περιπτώσεις υπέρτασης παροδικές.

Και εδώ τελείωσε η λίστα με τα αιτιολογικά φάρμακα! Όλα τα υπόλοιπα φάρμακα θεραπεύουν τα συμπτώματα και όχι την αιτία της πάθησης.

 

Δεν είμαι αφελής. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν έχουν βρει και άλλα αιτιολογικά φάρμακα. Απλά δεν τα βγάζουν στην αγορά γιατί δεν τους συμφέρει… Προτιμούν να βγάλουν φάρμακα που δεν θεραπεύουν και θα τα παίρνει ο ασθενής μια ζωή. Έτσι θα κερδίζουν από αυτόν πάρα πολλά χρήματα σε όλη του τη ζωή. Είναι σαν να του χορηγούν τη ζωή του με δάνειο! 

 

Αποχή από τα φάρμακα δεν μπορεί να γίνει φυσικά. Όμως μπορεί η κοινωνία να πιέσει τις φαρμακευτικές εταιρίες να σοβαρευτούν και να βγάλουν στην αγορά αιτιολογικά φάρμακα. Και αν δε θέλουν να το κάνουν, τότε πρέπει το κράτος να δώσει χρήματα στους ανεξάρτητους ερευνητές στα πανεπιστήμια για έρευνα και προαγωγή της γνώσης.

 

Ίσως από τα πανεπιστήμια καταφέρουμε να πάρουμε αιτιολογικά φάρμακα…