Τι δομή έχει η ελληνική οικονομία;

Η ελληνική οικονομία βασίζεται στον τουρισμό και στη ναυτιλία.

Ο τουρισμός δίνει λεφτά στην πλειοψηφία του λαού, ενώ η ναυτιλία δίνει υπερκέρδη σε μια μικρή ολιγαρχία.

Ο τριτογενής τομέας της Ελλάδας (υπηρεσίες) υπάρχει για να ανακατανέμει τα παραπάνω εισοδήματα στον πληθυσμό. Το κάθε μερίδιο καθορίζεται από το επάγγελμα (γιατροί, δικηγόροι, υπάλληλοι κινητή τηλεφωνίας, δημόσιοι υπάλληλοι, μηχανικοί, υδραυλικοί, ψυκτικοί, …)

Το χρέος της Ελλάδας είναι μεγάλο. Το χρέος της Ελλάδας συνεχώς αυξάνεται, αλλά με ολοένα και μικρότερο ρυθμό. Είναι αστείο ότι ακόμη και τώρα πληρώνουμε τους τόκους του δανείου στην Αγγλία για τον πόλεμο του 1922.

Απεναντίας, ποτέ δε λάβαμε πολεμικές αποζημιώσεις για τον Ά και ΄Β παγκόσμιο πόλεμο, ούτε και αυξήθηκαν τα εδάφη μας, παρόλο που ήμασταν από την πλευρά των νικητών και είχαμε σοβαρές απώλειες.

Άρα είμαστε χωμένοι στα χρέη μέχρι το λαιμό και κανείς δε βγαίνει να πει την αλήθεια για την ελληνική οικονομία στον Ελληνικό λαό. Γι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κοινωνική πολιτική και να δοθούν λεφτά για υγεία – παιδεία – ανεργία.

Δε λένε την αλήθεια για την ελληνική οικονομία οι περισσότεροι πολιτικοί, αφενός για να μην παραδεχθούν την ανικανότητά τους και την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, αφετέρου για να μας πείθουν να αγοράζουμε συνέχεια πανάκριβους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και να παίρνουν αυτοί τις παχυλές μίζες.