Τα ναρκωτικά καταστρέφουν το μυαλό...

Δεν είναι εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να κάνουν στον άνθρωπο χημικές ουσίες που προέρχονται είτε από τη φύση είτε από το εργαστήριο και ονομάζονται ναρκωτικά.

 

Τα ναρκωτικά σκοτώνουν, ή μάλλον καλύτερα σε μετατρέπουν σε ζόμπι! Σε μετατρέπουν σε σκιά του εαυτού σου. Σου προκαλούν εθισμό στο σώμα όμως σου κάνουν και κάτι που είναι πολύ χειρότερο… Σου αφαιρούν την ανθρώπινη υπόσταση και σε μετατρέπουν σε ζώο…

 

Τα ναρκωτικά πάνω από όλα σου υποδουλώνουν την ψυχή… Και αυτή είναι η χειρότερη φυλακή διότι δεν μπορείς να βγεις έξω και να δραπετεύσεις. Διότι τα ναρκωτικά χτίζουν την φυλακή μέσα στο κορμί σου…

 

Και εξηγώ ευθύς αμέσως τι εννοώ…

 

Τι θα προτιμούσατε; Να έρθετε αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με ένα λιοντάρι ή να σας τσιμπήσει η κεφαλή μιας καρφίτσας που έχει θανατηφόρο τοξίνη;

 

Την τοξίνη δεν την βλέπετε καν με γυμνό μάτι… Για την ακρίβεια είναι τόσο λίγη που έτσι και την παρασύρει ο άνεμος θα την εξαφανίσει μια για πάντα…

 

Από την άλλη μεριά το λιοντάρι έχει μέγεθος όσο ένας άνθρωπος και μεγάλα και κοφτερά δόντια… Η μάχη μεταξύ ανθρώπου και λιονταριού είναι άνιση…

 

Εγώ πάντως προσωπικά θα ρίσκαρα τη μάχη με το λιοντάρι! Γιατί αν με τσιμπήσει η τοξίνη είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πεθάνω. Με το λιοντάρι έχω έστω και μια μικρή ελπίδα ότι θα επιβιώσω…

 

Αυτό τι δείχνει; Ότι δεν συμβαδίζει το μέγεθος ενός κινδύνου με το πόσο θανατηφόρος είναι! Μπορεί να σας φαίνεται άκακη μια μικρή σκόνη. Πόσο ζημιά μπορεί να κάνει μια μικρή σκονίτσα με ναρκωτικά που μοιάζει με αλεύρι;

 

Και όμως αυτή η μικρή σκονίτσα είναι ικανή για να καταστρέψει τη ζωή σας! Μπορεί να μην έχει δόντια κοφτερά, μπορεί να μη βρυχάται, όμως είναι θανατηφόρος και σας εξευτελίζει μέχρι να πεθάνετε. Γιατί σας βάζει να κλέβετε και να σκοτώνετε και να καταλήγετε στη φυλακή και σας κάνει ένα παράσιτο στην κοινωνία. Αρκετοί θα προτιμούσαν μια τιμημένη μάχη με ένα λιοντάρι παρά να εξευτελιστούν από τη σκόνη των ναρκωτικών.

 

Και πώς μπορούν τα ναρκωτικά και έχουν τόσο καταστροφική επίδραση επάνω μας; Αυτό οφείλεται στον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Φανταστείτε τον ανθρώπινο εγκέφαλο σαν μια σούπα με συστατικά. Τα συστατικά του εγκεφάλου βρίσκονται σε ισορροπία και αρμονία και η σκέψη μας είναι φυσιολογική. Όταν εμείς ρίξουμε σε αυτή τη σούπα το δηλητήριο που λέγεται ναρκωτικά, τότε αναγκαστικά αλλάζει η σύνθεση του εγκεφάλου. Δηλαδή αλλάζει η σύσταση της σούπας του εγκεφάλου. Αλλάζει και σταματάει σε μια νέα ισορροπία στην οποία συμμετέχει και το δηλητήριο από τα ναρκωτικά. Σε αυτή τη νέα ισορροπία η σκέψη μας δεν λειτουργεί το ίδιο καλά όσο και πρώτα.

 

Όταν μάλιστα απομακρυνθεί σιγά σιγά το ναρκωτικό από το αίμα και τη σούπα του εγκεφάλου μας, τότε διαταράσσεται η νέα ισορροπία που είχε δημιουργηθεί και ο εγκέφαλος ζητάει το ναρκωτικό σαν τρελός για να μπορέσει να διατηρήσει την νέα ισορροπία. Αυτό είναι και το δύσκολο στάδιο στα ναρκωτικά, κατά το οποίο ο ναρκομανής αναζητά απεγνωσμένα την ναρκωτική ουσία.

 

Αν δεν δοθεί στον εγκέφαλο η ναρκωτική ουσία, τότε αυτός προσπαθεί να επανέλθει στην αρχική ισορροπία και να δημιουργήσει τη σούπα του με τα αρχικά συστατικά. Αυτό όμως δεν μπορεί να το καταφέρει. Δεν μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση πριν δοκιμάσει ναρκωτικά. Γι αυτό βλέπουμε ότι πολλοί άνθρωποι που είχαν σταματήσει τα ναρκωτικά, μετά τα ξαναρχίζουν.

 

Άρα το ναρκωτικό πλέον έχει καταφέρει το χειρότερο πράγμα: Έχει υποδουλώσει τη σκέψη του χρήστη. Έχει αλλάξει τη σούπα του εγκεφάλου του μονίμως.

 

Ναρκωτικά είναι η ηρωίνη, η κοκαΐνη, το χασίς και άλλα.

 

Ναρκωτικά είναι όμως και το αλκοόλ και το τσιγάρο.

Και το αλκοόλ και το τσιγάρο εισχωρούν στον εγκέφαλό μας και μας αλλάζουν τη σύνθεσή του. Αν αυτό γίνεται συχνά τότε παρατηρούμε ότι ο οργανισμός τα ζητάει απεγνωσμένα και δεν μπορεί χωρίς αυτά. Είναι πλέον εξαρτημένος από αυτά. Έχει μάθει να ζει και έχει στηρίξει την ισορροπία του σε αυτές τις βλαβερές ουσίες! Και γι αυτό όταν ένας πότης και ένας καπνιστής απέχουν από τα ποτά και τα τσιγάρα, τότε βλέπουμε ότι δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά και συνέχεια το μυαλό τους είναι υποδουλωμένο με τη σκέψη να βρουν ποτά και τσιγάρα.

 

Γενικά με αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να παίζουμε. Είναι επικίνδυνα. Αυτό που θα μπορούσα προσωπικά να δικαιολογήσω είναι μόνο η μετρημένη χρήση του αλκοόλ. Να μη γίνει όμως καθημερινή συνήθεια γιατί παραμονεύει ο κίνδυνος της εξάρτησης.

 

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ενεργητικότητα μέσα τους που δεν ξέρουν πώς να τη διοχετεύσουν. Αυτό τους μπερδεύει και γίνονται ευάλωτοι στο να δοκιμάσουν ναρκωτικά. Η λύση είναι πολύ απλή και πολύ υγιεινή!

 

Γυμναστική! Αθλητισμός!

Ναι, αυτή είναι η λύση για να διοχετεύσει κάποιος την ενεργητικότητά του και να ξεφύγει από τις σηρίνες των ναρκωτικών. Ο αθλητισμός είναι η απάντηση σε πολλά προβλήματα του ανθρώπου!

 

Ο αθλητισμός γυμνάζει όλο το σώμα και του δίνει ευεξία. Ταυτόχρονα χαρίζει και καλή διάθεση! Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά όταν κάποιος τελειώσει από μία κουραστική προπόνηση, νιώθει εξαντλημένος, αλλά ταυτόχρονα είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια.

 

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Ο οργανισμός μετά από την άθληση απελευθερώνει στον εγκέφαλο ενδορφίνες, που είναι ουσίες που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι και να έχουμε καλή σκέψη! Δηλαδή με τη γυμναστική γυμνάζεται το σώμα και ταυτόχρονα και ο εγκέφαλός μας που κινεί το σώμα. Στο τέλος ο οργανισμός μας ανταμοίβει για τον αγώνα μας και μας χαρίζει καλή διάθεση!

 

Προτρέπω όλους να το δοκιμάσουν. Και κυρίως σε σπορ που έχουν αερόβια άσκηση, όπως είναι το κολύμπι, το ποδόσφαιρο, το ποδήλατο, το τρέξιμο, η υδατοσφαίριση, η αντισφαίριση και πολλά άλλα.

 
say no to drugs.doc say no to drugs.doc
Size : 0.107 Kb
Type : doc