Η λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη

Η λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Θεσσαλονίκη είναι πιο απλή από όσο φαίνεται.

Η πόλη ολοένα και μεγαλώνει και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν αυτοκίνητο. Η πόλη δεν διευρύνεται. Οι καινούργιες οικοδομές χτίζονται στη θέση των παλιών μονοκατοικιών και ο ένας μένει πάνω στον άλλο!

Οι δρόμοι έχουν ίδιο πλάτος από τότε που χώριζαν μικρά σπιτάκια και μονοκατοικίες. Δεν είναι κατάλληλοι για την κυκλοφορία μεγάλου όγκου οχημάτων. Σήμερα αυτοί οι δρόμοι χωρίζουν πολυκατοικίες και είναι υπερπαρκαρισμένοι.

Λύση 1η: Η Θεσσαλονίκη μπορεί άμεσα να διορθωθεί, χωρίς έξοδα, με την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων. Ολόκληρη η Αγίου Δημητρίου και η Τσιμισκή πρέπει να γίνουν ποδηλατόδρομοι. Και η λεωφόρος Νίκης σε επόμενο στάδιο. Το κέντρο πρέπει να πεζοδρομηθεί και να μη διέρχονται τα αυτοκίνητα.

Η Θεσσαλονίκη έχει ηλιοφάνεια 300 μέρες το χρόνο. Οι δρόμοι έχουν χιόνια 10 μέρες το χρόνο. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλούς φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους και όλοι αυτοί σωματικά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο και να συμβάλλουν στην επιτυχία του μέτρου. Επίσης είναι υγιεινή η χρήση ποδηλάτου επειδή γυμνάζει τον αναβάτη και επειδή δεν διοχετεύονται καυσαέρια στην ατμόσφαιρα.

Αγίου Δημητρίου: Το ένα ρεύμα αποκλειστικά ποδηλατόδρομος.Λεωφόρος Στρατού: το ένα ρεύμα χτισμένο με τσιμέντο αποκλειστικά ποδηλατόδρομος. Λεωφόρος Νίκης: Πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος .Κέντρο: απαγόρευση αυτοκινήτων – πεζοδρόμηση των οδών.Απομάκρυνση παρκαρισμένων από στενούς δρόμους και ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων σε αυτούς. Να χωρίζονται με τοίχο από τα αυτοκίνητα ή να χωρίζονται τα πεζοδρόμια σε ένα τμήμα για τους πεζούς και σε ένα για τα ποδήλατα.Διαπλάτυνση των δρόμων όπου αυτό είναι εφικτό και δημιουργία νέων οικισμών στο σχέδιο πόλης με πολύ φαρδείς δρόμους! Ώστε να μπορεί να κατασκευαστεί λεωφορειόδρομος, ποδηλατόδρομος, πάρκινγκ στην άκρη του δρόμου και να προβλέπονται δύο λωρίδες για κίνηση αυτοκινήτων.

Λύση 2η : Το πρόβλημα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης θα έλυνε η δημιουργία πλωτών πάρκινγκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης κοντά στο λιμάνι. Μετά το πάρκινγκ η μετακίνηση να συνεχίζεται με τη χρήση ποδηλάτου. Άρα θα πρέπει να αναπτυχθούν και χώροι στάθμευσης των ποδηλάτων. Οι τιμές του πάρκινγκ πρέπει να είναι υποχρεωτικά χαμηλές για να πετύχει το μέτρο.

Λύση 3η : Η δημιουργία του μετρό δε λύνει τα τωρινά προβλήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά μπορεί να υλοποιηθεί μόνο για να καλύψει προβλήματα που θα δημιουργηθούν αργότερα από την επέκταση της πόλης.

Είναι ένα σχέδιο που προνοεί για τις ανάγκες της μελλοντικής Θεσσαλονίκης, όταν θα έχει μεγαλώσει σε μέγεθος και σαν μπανάνα θα καλύπτει πλέον όλο το Θερμαϊκό κόλπο. Θα έχει ενωθεί με το Καλοχώρι στα δυτικά και με την Περαία στα ανατολικά. Είναι χρήσιμο έργο για τα μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Η άμεση λύση είναι μία: φτιάξτε ποδηλατόδρομο!