Το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Η1Ν1

Το νέο εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Η1Ν1 είναι ένα αντικείμενο μεγάλης διαμάχης και αμφισβήτησης…

Πρέπει να κάνουμε το νέο εμβόλιο για τη γρίπη ή όχι;

 

Για άλλη μία φορά πρέπει να σκεφτούμε όχι αυτά που μας σερβίρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά αυτά που λέει η λογική μας…

 

Κατ’ αρχάς ας εξετάσουμε το νέο εμβόλιο. Υπάρχουν τρεις εταιρίες και τρία αντίστοιχα σκευάσματα. Παρατηρώντας τα συστατικά του νέου εμβολίου βλέπουμε ότι δεν έχει την ίδια σύνθεση με τα συνηθισμένα εμβόλια κατά της γρίπης.

-          έχει μικρότερη ποσότητα αντιγόνου γρίπης

-          και για αυτό το λόγο έχει περισσότερα ανοσοενισχυτικά

-          τα οποία πρώτη φορά δοκιμάζονται σε εμβόλια!

 

Συμπέρασμα: οι φαρμακευτικές εταιρίες για να μεγαλώσουν το κέρδος τους βάζουν όλο και μικρότερη ποσότητα αντιγόνου, που είναι ακριβό να παραχθεί, μέσα στο εμβόλιο. Μ’ αυτό τον τρόπο ο οργανισμός δεν μπορεί να αποκτήσει ανοσία! Άρα για να ξεπεράσουν και αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιούν ανοσοενισχυτικά με αβέβαιες συνέπειες για την υγεία των ανθρώπων.

 

Θα πρότεινα να κάνουν το εμβόλιο οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας και τα οφέλη είναι αρκετά σημαντικά από την πρόληψη της νόσου.

 

Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι δεν έχουν προβλήματα υγείας και κατά πάσα πιθανότητα θα περάσουν ελαφριά τη νέα γρίπη. Σε αυτούς οι άγνωστοι κίνδυνοι από ένα μη δοκιμασμένο εμβόλιο είναι περισσότεροι από τα πιθανά οφέλη…

 

Σημαντικές είναι και οι πληροφορίες που μας δίνει μία ειδική παθολόγος στο παρακάτω βίντεο